În timpul ambalării unor alimente, azotul și dioxidul de carbon sunt utilizate împreună. Datorită proprietăților bacteriostatice și fungustatice ale gazului CO2, multe ciuperci și bacterii sunt împiedicate să se formeze în ambalaje.
NU CUMPĂRAȚI AZOT SAU GAZ ALIMENTAR CU CILINDRI, PRODUCEȚI-L SINGURI ÎNTR-UN MOD MAI ECONOMIC!
MAP (Modified Atmosphere Packaging) este o tehnică de ambalare utilizată pe scară largă în industria alimentară. Se prepară un mediu inert cu azot gazos în ambalaj. În acest fel, se previne constituirea microorganismelor și oxidarea uleiului. Se asigură că produsul ambalat rămâne proaspăt și durata de valabilitate a acestuia este prelungită. În plus, deoarece azotul gazos nu poate fi metabolizat și absorbit de microorganisme, împiedică microorganismele să formeze un mediu de vid în ambalaj prin protejarea existenței lor. Nucile, chipsurile de cartofi, produsele de cofetărie, cafeaua, ceaiul, cacaoul, alimentele uscate, îmbutelierea drojdiei, vinului și uleiului vegetal sunt exemple care pot fi date în acest domeniu.
În timpul ambalării unor alimente, azotul și dioxidul de carbon sunt utilizate împreună. Datorită proprietăților bacteriostatice și fungustatice ale gazului CO2, multe ciuperci și bacterii sunt împiedicate să se formeze în ambalaje. Efectul de mucegai și bacterii nu apare în ambalaje prin împiedicarea dezvoltării microorganismelor pe alimente. Produsele de panificație, aluatul, carnea de pui procesată, peștele și produsele din carne, brânza și produsele lactate, ravioli, cârnații, salamul și deserturile din lapte sunt exemple.
Azotul gazos este produs prin menținerea sub control a purității cu generatorul de azot IDEAL MAKİNA. Dacă nu există cerință de dioxid de carbon, acesta este oferit pentru utilizare prin trecerea printr-un filtru steril de bacterii.
Dacă în ambalajul cu atmosferă modificată este necesar gaz de dioxid de carbon, gazul de azot produs cu generatorul de azot IDEAL MAKİNA și gazul de dioxid de carbon furnizat de butelii furnizate de dealerii externalizați sunt trecute printr-un mixer de gaz alimentar și depozitate în rezervorul de stoc. Ratele de amestecare a gazelor alimentare produse pot fi ușor ajustate pe mixer (cum ar fi 70% N2 – 30% CO2). Un sistem de automatizare susținut de senzori este utilizat pentru a face amestecul sănătos și corect. Cu sistemul de schimbare automată, pierderea de dioxid de carbon este prevenită. Sistemul este direcționat automat către cilindrul de dioxid de carbon umplut, dând o alarmă sonoră și vizuală, care asigură înlocuirea cilindrului de dioxid de carbon gol cu unul nou. Astfel, este prezentat gazul alimentar care este necesar în cantitatea, proporțiile, presiunea și filtrul steril de bacterii necesare.
BENEFICIILE UTILIZĂRII SISTEMULUI IDEAL DE PRODUCERE A GAZ ALIMENTAR MAKINA:
Diagrama produselor
Trimite o cerere de oferta completand campurile de mai jos: